Black Friday στην Automotivo
24/11/2020
ελαστικά
Αλλαγή ελαστικών από 180€ και άλλα προνόμια μόνο στην Peugeot Automotivo!
23/02/2021

Δωρεάν Τεχνικός Έλεγχος Peugeot Automotivo και 20% μειωμένες τιμές σε ανταλλακτικά και εργασία

automotivo_peugeot

Στην Ελλάδα οι συνθήκες οδήγησης τον χειμώνα επιβάλλουν τον πλήρη έλεγχο του αυτοκινήτου σου ακόμα και αν οι συνθήκες αυτές θεωρούνται σχετικά ομαλές και σταθερές λόγω του εύκρατου Μεσογειακού κλίματος. Καλό είναι να προλαμβάνουμε τυχόν προβλήματα, πριν ακόμα αυτά εμφανιστούν και ιδιαίτερα όταν πρόκειται για τις μετακινήσεις μας οι οποίες ενέχουν σχετικά υψηλό ρίσκο για τη σωματική και οικονομική μας ακεραιότητα

Ο πλήρης έλεγχος του οχήματος σου, στην Peugeot Automotivo, πραγματοποιείται από εξειδικευμένους τεχνικούς με μια γρήγορη επίσκεψη στις εγκαταστάσεις μας και μάλιστα χωρίς χρέωση. Ο έλεγχος αυτός μοιάζει αυτονόητος αλλά η πλειοψηφία των οδηγών πιθανότατα δεν τον λαμβάνει υπ’ όψιν της. Ακόμα και μια ελαφριά χιονόπτωση είναι πιθανό να αποδειχθεί επισφαλής και ειδικά σε περιπτώσεις οχημάτων που δεν έχουν εξεταστεί ενδελεχώς, με προσοχή στα εξαρτήματα τα οποία τείνουν να φθείρονται στον παγωμένο καιρό αλλά και σε αυτά που προστατεύουν εσένα, την οικογένειά σου και τους άλλους οδηγούς, στις χειμερινές σου μετακινήσεις ή έστω διατηρούν ήπιες τις συνθήκες στο εσωτερικό του οχήματος για τους επιβαίνοντες.

Η Peugeot Automotivo, η οποία προσφέρει τις υπηρεσίες στον έλληνα οδηγό εδώ 30 έτη, είναι στο πλάι σου για να σε πληροφορήσει για τους βασικότερους ελέγχους που πρέπει να γίνονται σε κάθε αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια του χειμώνα και για να σου προσφέρει ταυτόχρονα τις καλύτερες υπηρεσίες ελέγχου και service ώστε να μπορείς να μετακινηθείς με ασφάλεια και χωρίς έγνοιες στις χειμερινές σου διαδρομές:

 

  1. Φρένα

Βασικό μέλημα μας στην Peugeot Automotivo είναι να διασφαλίσουμε ότι τα φρένα (τακάκια, δίσκοι, σιαγώνες, σύστημα ABS, χειρόφρενο)  είναι πλήρως λειτουργικά καθότι είναι ιδιαίτερα σημαντικά για τους χιονισμένες και ολισθηρές οδούς. Αν εντοπιστεί χαμηλή στάθμη στα υγρά φρένων, είναι σημάδι πως είτε τα τακάκια έχουν φθαρεί είτε πως υπάρχει πιθανή διαρροή του υγρού.

  1. Υαλοκαθαριστήρες

Πολύ σημαντικός στην λίστα των χειμερινής εξέτασης του οχήματος ο έλεγχος  των υαλοκαθαριστήρων, ο έλεγχος των ψεκαστήρων και ο έλεγχος της στάθμης του αντίστοιχου υγρού, και για το εμπρός και για το πίσω μέρος του οχήματος. Τα μάκτρα των υαλοκαθαριστήρων πρέπει να διατηρούνται σε καλή κατάσταση διότι σε περιπτώσεις βροχόπτωσης ή έντονης χιονόπτωσης μας βοηθούν στην οδήγηση και στο καθάρισμα των κρυστάλλων. Το υγρό των υαλοκαθαριστήρων πρέπει να ανανεώνεται με συγκεκριμένο ειδικό μείγμα καθαρισμού όπως το ορίζει ο κατασκευαστής, ώστε να αποφευχθεί το πάγωμα λόγω των εξωτερικών συνθηκών .

Μην ξεχνάμε, ότι σε περίπτωση πολύ χαμηλών θερμοκρασιών ή χιονιού, πρέπει να σηκώνουμε τους υαλοκαθαριστήρες γιατί διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος να καταστραφούν τα λάστιχά τους.

Στην Peugeot Automotivo  συντελούνται διεξοδικά όλοι οι προαναφερθέντες έλεγχοι σε κάθε δωρεάν τεχνικό έλεγχο: Κανόνας μας, η ασφάλεια σου.

  1. Θέρμανση και εξαερισμός

Η Peugeot Automotivo έχει διάθεση του οδηγού όλη την τεχνογνωσία αλλά και τα εξειδικευμένα, state-of-the-art μηχανήματα προκειμένου να διασφαλίσει τη πλήρη λειτουργεία του συστήματος θέρμανσης και εξαερισμού του οχήματός σου. Το αυτοκίνητό σου πρέπει να είναι καθαρισμένο, να αισθάνεσαι άνεση μέσα του. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να διατηρεί την ιδανική θερμοκρασία, ανεξαρτήτως καιρού. Είναι πολύ σημαντικό επίσης ο εξαερισμός να λειτουργεί με το σωστό τρόπο ώστε να μη θαμπώνουν τα κρύσταλλα κατά τη διάρκεια της οδήγησης και το φίλτρο καμπίνας να είναι καθαρισμένο και καινούριο.  H σωστά ρυθμισμένη λειτουργία του κλιματισμού παρέχει τις ιδανικές συνθήκες οδήγησης και ασφάλειας:

  1. Φωτισμός

Ο έλεγχος των λαμπών του αυτοκινήτου (εμπρός και πίσω φώτα, φλάς, όπισθεν, stop, προβολείς)  πρέπει να γίνετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.  Η ρύθμιση των προβολέων είναι απαραίτητη ώστε η δέσμη φωτός να οδηγείται σωστά πάνω στο οδόστρωμα ώστε να αποφεύγεται τυχόν θάμπωμα των αυτοκίνητων στο αντίθετο ρεύμα. Σημαντικό είναι επίσης τα φωτιστικά  να διατηρούνται καθαρά.

  1. Aντιψυκτικό υγρό

Το ψυγείο αλλά και η στάθμη του υγρού αντιψυκτικού πρέπει να ελέγχεται για την σωστή λειτουργεία της μηχανής του οχήματος.   Η επιλογή του αντιψυκτικού πρέπει να γίνεται πάντα σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή. Ο έλεγχος της στάθμης είναι απλός: Πρέπει να βρίσκετε ανάμεσα στις ενδείξεις min και max. Προκειμένου να έχουμε ένα ακριβές αποτέλεσμα η στάθμη πρέπει να ελέγχεται με κρύο κινητήρα.

  1. Μπαταρία

Η ομαλή λειτουργία φόρτισης  αλλά και η γενικότερη κατάσταση της Μπαταρίας αποτελούν σημαντικούν παράγοντες για την σωστή εκκίνηση του κινητήρα, ειδικά σε χαμηλές θερμοκρασίες  στις οποίες  είναι συχνά απαραίτητη η  ταυτόχρονη λειτουργεία πολλών ηλεκτρικών κυκλωμάτων. Με μια επίσκεψή σας στις εγκαταστάσεις της Peugeot Automotivo, ο έλεγχος της μπαταρίας γίνεται δωρεάν. Ο ηλεκτρολόγος μας, με χρήση μιας ειδικής συσκευής μέτρησης  μας πληροφορεί αν χρειάζεται ή όχι αλλαγή η μπαταρία. 

  1. Ανάρτηση & σύστημα διεύθυνσης

Οι αναρτήσεις του οχήματός μας (αμορτισέρ , ελατήρια), το σύστημα διεύθυνσης (ακρόμπαρα, ημίμπαρα, μπαλάκια, κρεμαγιέρα και όλα τα επιμέρους εξαρτήματα) σε συνάρτηση με τα ελαστικά συμβάλουν στην σταθεροποίηση του οχήματος στο οδόστρωμα και στην ευκολία οδήγησης. Ειδικά σε καταστάσεις που χρίζουν απότομη αλλαγή πορείας , όπως οι ελιγμοί για αποφυγή εμποδίων, το σύστημα ανάρτησης – διεύθυνσης είναι εκείνο που κατέχει τον πρωτεύοντα ρόλο για την ασφάλεια μας. Με μια επίσκεψη στην  Peugeot Automotivo, θα ανακαλύψεις προνομιακά πακέτα αντικατάστασης των ζωτικών αυτών εξαρτημάτων, πάντα με χαμηλό κόστος, προσιτά και αξιόπιστα, όπως πάντα σύμφωνα με τις προδιαγραφές του εκάστοτε κατασκευαστή.

  1. Ελαστικά

Η ειδική ομάδα των τεχνικών στην Peugeot Automotivo, ελέγχει  την κατάσταση των ελαστικών σου ώστε να έχουν τη σωστή πίεση. Σε βοηθά να επιλέξεις την κατάλληλη προστασία, για τον τύπο ελαστικών που διαθέτει το όχημά σου αλλά και σε σχέση με τις συνθήκες που επικρατούν στον χειμερινό προορισμό που έχεις αποφασίσει να επισκεφθείς.  Η κατάσταση των ελαστικών παίζει πολύ βασικό ρόλο στην συμπεριφορά του πάνω στο οδόστρωμα με ιδιαίτερη σημασία όταν ο δρόμος δεν είναι στεγνός και ακόμα περισσότερο ακόμα κατά την χειμερινή περίοδο.

Παράλληλα μπορεί να σε εκπαιδεύσει στην τοποθέτηση των χειμερινών προστατευτικών ώστε να αισθάνεσαι σιγουριά προτού ξεκινήσεις για τον προορισμό σου.

Τα προστατευτικά των ελαστικών χωρίζονται γενικά σε 2 βασικές κατηγορίες:

Οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι από τους πιο κλασικούς και γνωστούς τύπους αλυσίδων, έχοντας το πλεονέκτημα ότι συνδυάζουν την υψηλή απόδοση και την αξιοπιστία με το χαμηλό κόστος της αγοράς. Πρόκειται για αλυσίδες ατσάλινων συνδέσμων που ενώνεται με ένα μεταλλικό δακτυλίδι ή σύρμα το οποίο αλλάζει διάμετρο ανά αλυσίδα, ανάλογα με το μέγεθος της διαμέτρου του τροχού. Για να σιγουρευτούμε ότι έχουν τοποθετηθεί σωστά οι αλυσίδες θα πρέπει να τσεκάρουμε αν είναι τεντωμένες. Σε περίπτωση που οι αντιολισθητικές μας είναι χαλαρές υπάρχει κίνδυνος να φύγουν από την θέση τους και να τυλιχτούν γύρω από την ανάρτηση του αυτοκινήτου προκαλώντας ζημιά.

Οι αλυσίδες τύπου κουβέρτας είναι κατάλληλες για οδήγηση σε χιόνι και είναι πιο εύχρηστες από τις απλές αλυσίδες. Η κατασκευή τους είναι από ανθεκτικό ύφασμα ειδικά σχεδιασμένο για να αυξάνει την τριβή στο χιόνι και τον πάγο. Οι χιονοκουβέρτες είναι κυρίως κατάλληλες για αυτοκίνητα με μεγάλες ζάντες και ελαστικά χαμηλού προφίλ. Οι χιονοκουβέρτες μπορεί να σκιστούν εύκολα σε περίπτωση που χρησιμοποιηθούν εκτός πάγου ή χιονιού κι επομένως πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στην χρήση.

Σε κρύες θερμοκρασίες τα σωστά ελαστικά είναι αναντικατάστατα. Τα χειμερινά ελαστικά έχουν διαφορά από τα καλοκαιρινά ως προς το σχεδιασμό, τη δομή και τη σύνθεσή τους. Ένα χειμερινό ελαστικό περιέχει περισσότερο φυσικό καουτσούκ, το οποίο το κρατά εύκαμπτο σε χαμηλές θερμοκρασίες. Επίσης, έχει περισσότερες λεπτές  αυλακώσεις που επιτρέπουν τη διέλευση μεγαλύτερης ποσότητας πάγου και χιονιού προτού το ελαστικό χάσει την πρόσφυσή του. Η Automotivo σε βοηθά να ελέγξεις αν τα ελαστικά σου είναι κατάλληλα για την περίοδο του χειμώνα, αλλά και για να  βρεις τα ελαστικά που ταιριάζουν στη δική σου περίπτωση.

 

Τέλος, ο οδηγός, παράλληλα με την εξασφάλιση της σωστής συντήρησης, πάντα πρέπει να είναι ενήμερος για το δελτίο καιρού πριν από οποιαδήποτε μετακίνηση με αυτοκίνητο το χειμώνα, ώστε να είναι προετοιμασμένος για κάθε ενδεχόμενο κατά τη διαδρομή του.

 

Σε περιμένουμε λοιπόν στα συνεργεία μας σε Χαλάνδρι και Γέρακα ώστε να σου προσφέρουμε τις αρτιότερες υπηρεσίες ελέγχου και service τις αγοράς. Σε κάθε σου επίσκεψη για έλεγχο ή service η Peugeot Automotivo σου παρέχει ειδικό πρόγραμμα για την προστασία από έκτακτα καιρικά φαινόμενα με εκπτώσεις 20%  στα ανταλλακτικά και 20% στο κόστος εργασίας, προσφορά απαραίτητη για κάθε οδηγό, ειδικά τη δύσκολη περίοδο του χειμώνα. Μην αργείς. Κλείσε ραντεβού σήμερα!

Peugeot Automotivo. 30 χρόνια, Σχέση Εμπιστοσύνης!