ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ

Κάθε καινοτομία της PEUGEOT έχει στόχο να προκαλέσει συγκινήσεις. Κάθε μοντέλο που βγαίνει στην αγορά με το σήμα του λιονταριού, εφοδιάζεται με όλες τις νέες τεχνολογίες, προσφέροντας στο κοινό μοναδικές και αλησμόνητες οδηγικές εμπειρίες. Σας προσκαλούμε να τα ανακαλύψουμε μαζί.

PEUGEOT i-Cockpit

Το PEUGEOT i-Cockpit είναι μία εντελώς νέα προσέγγιση στην αρχιτεκτονική της θέσης του οδηγού, με στόχο να του προσφέρει την αίσθηση καινούργιων οδηγικών εμπειριών. Σχεδιάστηκε ώστε να ικανοποιήσει ορισμένες ιδιαίτερα απαιτητικές προδιαγραφές, και εξασφαλίζει άνετη πρόσβασης σε όλες τις λειτουργίες του αυτοκινήτου. Το μικρό σε διάμετρο τιμόνι εξασφαλίζει καλύτερη κατευθυντικότητα, και αμεσότητα στους χειρισμούς, χαρίζοντας έτσι στον οδηγό περισσότερες συγκινήσεις. Χάρη στην τεχνολογία HUD (head-Up-Display) του πίνακα οργάνων, ο οδηγός έχει εικόνα όλων των βασικών πληροφοριών οδήγησης χωρίς καν να χρειαστεί να τραβήξει το βλέμμα του από το δρόμο. Η νέα κεντρική κονσόλα και η μεγάλη οθόνη αφής των 9.7" συμβάλλουν στη δημιουργία του ιδανικού περιβάλλοντος οδήγησης. Με λιγότερα πλήκτρα και κορυφαία ποιότητα των υλικών, το PEUGEOT i-Cockpit διαθέτει εντυπωσιακή και μοναδική εμφάνιση, ξεχωριστό και άμεσα αναγνωρίσιμο στυλ, χαρακτηριστικά που του χάρισαν τον τίτλο του πιο ελκυστικού εσωτερικού της αγοράς στο 29ο διεθνές φεστιβάλ Αυτοκινήτου το 2013.

ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

PureTech

Οι 3κίλυνδροι κινητήρες βενζίνης PureTech είναι ελαφρύτεροι και πιο συμπαγείς, όπου το μειωμένο βάρος και ο περιορισμός των διαστάσεων έφεραν σαν αποτέλεσμα την αύξηση της ενεργειακής απόδοσης. Προσφέρουν μοναδικό επίπεδο οδηγικής ευχαρίστησης, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα και κορυφαίες επιδόσεις, και μοναδική αξιοπιστία.

BlueHDi

Οι κινητήρες diesel BlueHDi συνδυάζουν υψηλές επιδόσεις με ελαχιστοποιημένες εκπομπές ρύπων. Η τεχνολογία BlueHDi συνδυάζει μοναδικά τη χρήση οξειδωτικού καταλύτη, του συστήματος SCR (Selective Catalytic Reduction), και του DPF (φίλτρο μικροσωματιδίων), επιτυγχάνοντας έτσι τον έως και 90% περιορισμό των εκπομπών οξειδίων του αζώτου (NOx), τη μείωση των εκπομπών του CO2 έως και τα 82γρ/χλμ, τη μείωση της κατανάλωσης, αλλά και την εξαφάνιση σε ποσοστό έως και 99,9% όλων των εκπεμπόμενων μικροσωματιδίων.

HYbrid4

Χάρη στην τεχνολογία HYbrid4, έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε τον πρώτο στον κόσμο πλήρως υβριδικό κινητήρα diesel, δίνοντας έτσι στον οδηγό τη δυνατότητα να επιλέξει, τον πλέον κατάλληλο για κάθε διαδρομή, τρόπο κίνησης.

Η παραπάνω δυνατότητα, είναι εξαιρετικά απλή στη χρήση της : ένας επιλογέας στην κεντρική κονσόλα, επιτρέπει στον οδηγό να επιλέξει ανάμεσα σε 4 τρόπους κίνησης: Auto (κανονική οδήγηση, που εναλλάσσεται όμως μεταξύ ηλεκτροκίνησης και diesel), Sport (για πιο δυναμικές επιδόσεις), Electric (για ήσυχη και χωρίς καθόλου ρύπους κίνηση στην πόλη) και 4 Wheel Drive (για βελτιωμένο επίπεδο πρόσφυσης σε κάθε τύπο εδάφους.

ΣΠΟΡΤΙΒ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ

Απολαύστε το αυθεντικό αγωνιστικό πνεύμα με τα μοντέλα Peugeot GT & GTi. Τις σπορτίβ εκδόσεις με τους πανίσχυρους κινητήρες, που έχουν σχεδιαστεί και εξελιχθεί με στόχο την εξασφάλιση νέων οδηγικών συγκινήσεων. Ξανα-ανακαλύψτε τη χαρά της δυναμικής οδήγησης χάρη στους κινητήρες των 205 ίππων του 308GT και του 508GT. Ίδιο βαθμό απόλαυσης θα σας προσφέρουν και οι μοναδικές επιδόσεις του 208 GTi, που δεν είναι τίποτα άλλο από μία μοντέρνα μετενσάρκωση του θρυλικού 205 GTi.

PEUGEOT CONNECT SOS

Με πάνω από ένα εκατομμύριο οχήματα να είναι εφοδιασμένα με το σύστημα PEUGEOT Connect SOS, την υπηρεσία εκτάκτου ανάγκης μέσω γεωγραφικού εντοπισμού, η Peugeot αποδεικνύει τη δέσμευσή της στην εξασφάλιση του μέγιστου βαθμού ασφαλείας για εσάς και τους συνεπιβάτες σας. Το PEUGEOT Connect SOS είναι μία υπηρεσία παροχής βοήθειας σε έκτακτη ανάγκη μέσω γεωγραφικού εντοπισμού, διαθέσιμη 24/7, χωρίς καμία απολύτως συνδρομή. Σε οποιαδήποτε κλήση επείγουσας βοήθειας (ατύχημα, αδιαθεσία, κακόβουλη επίθεση), το σύστημα δίνει την δυνατότητα στις υπηρεσίες μας να κινητοποιήσουν την απαιτούμενη βοήθεια.
Το PEUGEOT Connect SOS λειτουργεί με δύο τρόπους:

Αυτόματα : Τη στιγμή που θα ενεργοποιηθούν οι αερόσακοι ή οι πυροτεχνικοί μηχανισμοί των ζωνών ασφαλείας, το σύστημα πραγματοποιεί αυτόματα μία κλήση έκτακτης ανάγκης – χωρίς να χρειάζεται καμία ενέργεια από την πλευρά του οδηγού. Εντοπίζεται άμεσα η ακριβής θέση του αυτοκινήτου, και ένας χειριστής της υπηρεσίας PEUGEOT Connect SOS επικοινωνεί μαζί σας στην δική σας γλώσσα.

Χειροκίνητα: μόλις αντιληφθείτε ή αισθανθείτε αδιαθεσία, ή μία κατάσταση που μπορεί ενδεχομένως να προκαλέσει ατύχημα, ή δεχθείτε επίθεση που μπορεί να απειλήσει τη ζωή τη δική σας ή των συνεπιβατών σας, πραγματοποιείτε εσείς την επείγουσα κλήση βοήθειας πατώντας απλά το πλήκτρο SOS στο ταμπλό του αυτοκινήτου, και με αυτό τον τρόπο γίνεται αμέσως η σύνδεση με το κέντρο εξυπηρέτησης της υπηρεσίας PEUGEOT Connect SOS.